Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2007 20:36 - ученията които ни помагат
Автор: mery67 Категория: Други   
Прочетен: 1547 Коментари: 5 Гласове:
0



През пролетта на 31 г. Пр. н . е, Исус изнесъл проповед , която и до днес е известна по целия свят.Обикновето е наричана Проповедта на планината.Тя е записана в евангелието на Матей от 5 до 7 глава и в евангелието на Лука , 6 глава, и представлява обобщение на много от неговите учения.Много от това , което е казал няма нужда от обяснение но  приложението на тези думи на практика , може да се окаже не толкова лесно.Нека да си спомним как един богат управник попитал Исус Христос „Какво да сторя за да наследя вечен живот?”Отговора на Исус бил да приложи на практика наученото от Божия закон.Така , че ние също стоим пред предизвикателството да изучаваме ученията на Исус , да размишляваме над тях и да осъзнаем ползата от прилагането им в нашия живот.Четейки стиховете от Матей 5:3-9 например можем да се запитаме дали сме осъзнали духовните си нужди и дали не сме ги загърбили подавайки се на материализма .Имаме ли баланс в задоволяването на тези нужди.

Няма да е зле ако се замислим и над Матей 5 :27-30

Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействувай".

28 Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.

29 Ако дясното ти око те съблазнява, извади го и хвърли го; защото по-добре е за тебе да погине една от телесните ти части, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в пъкъла.

 

Всички знаем , че не самия секс извън брака е изневяра а предателството в сърцето и то започва от мислите на човека.Затова трябва да изследваме помислите си и да проявяваме самоконтрол в това отношение.

Очите са нашите сетива , които имат отношение към заобикалящия ни свят и ако окото ни е съблазнено прекалено  от материалните неща това неминуемо ще доведе до отслабване в духовно отношение.Затова съвета да го „извадим „ образно казано е уместен.

А какво да кажем за златното правило записано м Матей 7:12?

И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците

Замисляли ли сме се колко по- различен би бил света ако всеки от нас прилага н живота си това правило?Дали тогава бихме излъгали?Дали бихме наранили някога?Дали бихме използували власта така както сега? А силата?

И ще завърша с мъдроста която намирам в стиховете от Матей 7:24-27

И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара;

25 и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара.

26 И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък;

27 и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна, и падането й бе голямо.

 

Всеки от нас е изложен на проблеми и трудности в живота си.Тогава обаче , когато имаме възможност да прилагаме подходящите напътствия от Божието слово, нашата образна къща няма да пострада , защото основата на която сме я построили ще устои .

Библейските принципи са една стабилна основа , на която можем да градим нашия живот и имаме уверението , че това ще ни помага при решаването на ежедневните проблеми.Безпорно още по времето на Исус хората разбрали ползата от прилагането на неговите учения.Подтискани до тогава от строгоста на еврейския закон-Тората те намерили истинско освежаване и главно виждали пряка полза в живота си.

Фаршивата строгост на фарисеите само ги обърквала.С достъпния си език Исус ги насърчил да постоянствуват в прилагането на неговите принципи и това правели по – късно и неговите Апостоли.

 

Затова и днес , не фалшивото спазване на религиозните догми и традиции а християнския начин на живот е това , което носи благословии!

Наближава датата 14 нисан-деня когато Исус е разпънат на Голгота.Тези три години и половина от неговата служба през които той проповядва това , което неговия           Отец му е известил за хората е безценния дар , който християните трябва да ценим и да благодарим за него на нашия Създател.




Гласувай:
0



1. mery67 - Благодаря за корекциите. Но имах ...
09.06.2007 14:13
Благодаря за корекциите.Но имах точно това предвид , че тяхната вяра не е изпълнявала правилно функциите си и следователно е била фалшива!
цитирай
2. анонимен - qcIKuRPZNib
29.05.2011 13:58
You have shed a ray of sunshine into the forum. Thnkas!
цитирай
3. анонимен - EoYVdJxbLbFj
29.05.2011 15:42
9qRYBo <a href="http://xuehkruxkmqq.com/">xuehkruxkmqq</a>
цитирай
4. анонимен - jFJEVHluuAvbZrzQwFJ
02.06.2011 15:08
X142ga <a href="http://lrukavmarych.com/">lrukavmarych</a>
цитирай
5. анонимен - xRKwiLDXvgXEkYGw
04.06.2011 14:43
cvn9YO , [url=http://ipndlrbhprfr.com/]ipndlrbhprfr[/url], [link=http://nksrjnjdltnn.com/]nksrjnjdltnn[/link], http://npefztqhoywd.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mery67
Категория: Други
Прочетен: 165113
Постинги: 36
Коментари: 450
Гласове: 1830
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930