Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2007 16:14 - Мисълта е това което ни различава от животните
Автор: mery67 Категория: Други   
Прочетен: 4992 Коментари: 1 Гласове:
0



Това, което принадлежи на хората, е тяхната увере­ност в бъдещето, тяхната надежда за нещо по-истинско, за no-съвършеното утре. И тази увереност е тяхното най-смислено богатство - то е нещо недосегаемо за ръце­те, но пределно досегаемо за ума. А това, което е досегаемо за ума, не може да бъде отнето с никакви средства на материалния свят.

Възможността да насочваш мисълта си в дадена посока, в посоката, която искаш, е едно от най-големите постижения на земния човек. Мисълта не може да бъде малтретирана грубо, нито затворена като пленница между сивотата на четири стени. Тя не може да бъде разкъсвана от жестоки ръце, нито потопявана в мръсни локви насила. Тя е тази, която има превъзходството в земните ситуации. Тя е, която има висшата роля в истинските вътрешни движения на човешката същност. Тя е, която се присмива на апаратите от груба материя и над техните опити да я зафиксират. Но тя е, която снижава човека, когато бива заплашена физическата му същност. Aко при такава заплаха мисълта остане на своето високо място, страхът за физическата същност моментално изчезва. Когато е недосегаема мисълта, е недосегаема и плътта.

Този невероятен феномен, мисълта, е даден, за да мо­гат хората, мислейки, да се издигнат над материалната същност на тялото си и над цялата груба материя, с която е заобиколен техният земен живот.

Oткакто на Земята има хора, мисълта върви все по-нависоко, за да може в земния живот да се постигне онази еволюция, която ще освободи мислещия човек от груби­те материални нива и ще го потопи в ореола на радост­та, нежността и братската обич.

He е истина, че човекът не би могъл без своите, конкретно своите вещи. Той не би могъл без себеподобните си и без мисълта за нещо no-светло в бъдещето. Хората, които очакват да получат своята радост от материал­ните придобивки, са като къртици, които се лутат в ла­биринтите на подземните си пътища, лишени абсолютно от светлина и смисъл.

Отражението на мисълта в други светове ражда ма­териализирани мисли и създава нови светове и форми. Мисълта отива навсякъде, където пожелае, и твори, и разрушава - тя е добра фея и зла магьосница.

 



Тагове:   мисълта,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. doka - Страхотен пост,мила ........! :)*
30.10.2007 11:51
И много,много вярно си го отразила.....! :)
Защото според мен,...за да можем да имаме пълен контрол над плътта,преди това,трябва да се научим да владеем мисълта си,...както го казваш тук... -
" Когато е недосегаема мисълта, е недосегаема и плътта" !
И както го казва Божието Слово...
" ...трябва да пленявяме всяка мисъл,да се покорява на Христос..." ,
и само по този начин може да имаме успех,
ако наистина изберем да живеем в святост и чистота,угодни на Бога,в този в този погиващ свят,пълен със съблазни.....!
KISS:)*
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mery67
Категория: Други
Прочетен: 165118
Постинги: 36
Коментари: 450
Гласове: 1830
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930